Otellerde Sanal Gerçeklik Teknolojisi
Geçmişten günümüze gelişen ve farklılaşan teknolojik gelişmeler, internetin icadından sonra büyük bir ivme kazanmıştır. Tim Bernes Lee tarafından 1989 yılında Word Wide Web (www) dünya çapında ağ kavramı olarak anılan İnternet sitelerinin icadı, sosyal etkileşime farklı bir bakış açısı getirmiş. Sunulan bu teknolojik gelişmeler, bilgisayarların dünyası olarak bilinen sanal dünyaya geçişi kolaylaştırmıştır. Günümüzde yapay zeka, sanal gerçeklik, big data (büyük veri) gibi birçok ileri teknoloji ürünü hayatımızın her alanında kullanılmakta ve normal olarak karşılanmaktadır.
Bu teknolojilerden biri olan Sanal Gerçeklik (Virtual Reality) teknolojisinin doğuşu, 1990’lı yıllara kadar dayansa da aslında 4 – 5 yıl içinde kendisinden söz ettirmiştir. Sanal Gerçeklik, kullanıcılara gerçeğe yakın bir deneyim yaşatmayı amaçlamaktadır. Bu teknoloji “Sanal Gerçeklik Gözlüğüyle” popüler olmuş ve tıp başta olmak üzere birçok sektörde kullanıma sunulmuştur.
Gelişmelere bakıldığında müşteri deneyimini en üst seviyeye çıkarmak ve artan rekabet koşullarında ayakta durmak isteyen işletmeler, bu teknolojiden faydalanmak istemektedir. Bu işletmelerden birisi de turizm sektöründe faaliyet gösteren otelcilik sektörüdür. Aslında düşünüldüğünde çok da garip bir durum değil. Çünkü bu teknoloji sayesinde müşteriler, neredeyse gerçeğe yakın bir şekilde sunulan hizmetler konusunda deneyim sahibi olacaktır.
Avustralya Carnaval Cruise gemisinde yapılmış bir 360 derece sanal gerçeklik turu, bu sektörün ilk örneklerinden olmuştur. Yapılan bu tur sayesinde müşterilerden alınan geri dönüşlerden gerçeğe yakın bir his aldıklarını ve onlara neşe verdiklerinin belirtmişlerdir. Yine bu 360 derece sanal tur ve rehber hizmeti sayesinde müşterilerin yüzde altmışa yakını bu teknolojinin kendilerini heyecanlandırdığını belirtmiştir.
Yapılan bir diğer araştırma konusu da sanal gerçeklik teknolojisinin insanlarda seyahate çıkmada güdülenmeye yol açıp açmağı hakkındadır. Araştırmada görülen bulgulardan biri seyahate çıkmak isteyen müşterilere motivasyon kaynağı olduğu görülmüştür. Oteller kendilerini pazarlamak istediklerinde sadece kanallara ve kendi web sitelerine fotoğrafları koymakla yetinmişlerdir. Ancak SG (sanal gerçeklik) ile müşteriler gideceği oteli kendileri birinci elden deneyimleme şansına sahip olacaktır. Bu sayede satışlarda bir artış ve müşteri memnuniyeti arttırıcı bir etkiye sahip olacaktır.
Hizmet sektöründe somut ürün değil soyut bir hizmet üretildiği için bu teknolojinin kullanılması daha kolaydır. Oteller müşterilerine daha iyi bir deneyim sunmak ve satışlarını arttırmak için sanal gerçeklik teknolojisini kullanmalarında yarar olacaktır. İnovatif düşünen işletmeler bu konuda çalışmalara şimdiden başlamış durumdalar. Oteller rakiplerinin arasından sıyrılmak ve geniş müşteri portföyü oluşturmak istiyorlarsa bu teknolojilere en kısa zamanda entegre olmak durumundadır.
HMS Otel Programı ve 360 Derece Sanal Tur hizmetlerimiz hakkında ayrıntılı bilgi almak için lütfen aşağıdaki butona tıklayınız.
Related Posts
Kimlik Tarama Programı
Ücretsiz Kimlik Tarama Programını sizlere sunmaktayız. Üstelik HMS Kullanmasınız bile kullanabilirsiniz. ÜCRETSİZ VE REKLAMSIZ Altaki Google Play veya App Store Butonlarına tıklayarak programı...